Начало Formula E News Вандоорн: Пилотите във Формула Е са по-добри, отколкото тези във F1

Вандоорн: Пилотите във Формула Е са по-добри, отколкото тези във F1

913
0
Формула Е Хонконг 2019
снимка: Формула Е

Щофел Вандоорн смята, че пилотите в решетката на Формула Е са дори по-добри, отколкото тези във Формула 1 като цяло. Белгиецът беше пилот на Макларън през 2017 и 2018 г., а след края на миналия сезон бе освободен от Уокинг.

Вандоорн премина в електрическите серии, където за сезон 2018/2019 г. е пилот на HWA и се представя не лошо. В последния кръг в еПри на Хонконг той дори стартира от полпозишън, но отпадна след повреда в трансмисията.

„Мисля, че нивото във Формула Е е изключително високо, каза Щофел пред AS. – Ако искаш да назовеш пилот, който не заслужава да бъде в този шампионат, това е невъзможно. Защото всички в сериите са професионалисти.

Някои от тях са били във Формула 1. А други са печелили важни шампионати. Смятам, че качеството на пилотите тук е по-добро от това в цялата решетка на F1. В Гран при състезателите са на най-високо ниво, но има и пилоти, които не са толкова добри.“

Вандоорн води при гласуването на феновете за това кои петима състезатели ще получат допълнителните 100kJ енергия за болида си, известни още като FanBoost, за предстоящия 6-и кръг от шампионата на Формула Е в Саня, Китай утре.

Щофел има 19% към момента. След него са победителят в първия кръг Антонио Феликс да Коща (BMW Andretii) и Себастиан Буеми от Nissan e.dams. Те имат съответно 13% и 12%. Топ 5 допълват Дани Абт и Лукас ди Граси от екипа на Audi Sport с 11 и 10%.

Гласуването продължава до 15 минути след старта на състезанието. То започва от 9:00 часа българско време утре и ще може да бъде наблюдавано на живо по Евроспорт 1. Всеки фен може да гласува в сайта на шампионата на: https://fanboost.fiaformulae.com/