Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн стана официален резервен пилот на Макларън

Вандоорн стана официален резервен пилот на Макларън

26
0

Шампионът в сериите GP2 Щофел Вандоорн ще бъде официален резервен пилот на Макларън през следващия сезон. Той ще замени на позицията Кевин Магнусен, който беше освободен от екипа. Досега Вандоорн изпълняваше ролята на тестпилот и такъв по развитието на болида.

Това е повишение за него и ако се наложи, догодина той може да замести някой от титулярите – Фернандо Алонсо или Дженсън Бътън в случай на контузия и невъзможност да участва в дадено състезание. През тази година Магнусен замести Алонсо за Гран при на Австралия след мистериозната катастрофа на испанеца на тестовете в Барселона.

„Определено искам да се състезавам някъде следващата година, но още не знам къде ще е, заяви 23-годишният белгиец. – Има няколко добри възможности, които дискутираме. Но така или иначе ще бъда резервен пилот на Макларън, което е добра позиция.”

Наскоро от Макларън потвърдиха, че Щофел ще тества болид от Супер Формула по-късно този месец. Това е и една от добрите опции пред пилота да кара в някакъв шампионат догодина.

„Искам да се състезавам с нещо догодина, за да съм в добра форма и да остана фокусиран, заяви Щофел. – Трябва да съм в такова състояние ако се появи възможност за Формула 1 и да съм готов на 100% да скоча в колата.”