Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вандоорн се съмнява, че Макларън може да печели тази година

Вандоорн се съмнява, че Макларън може да печели тази година

34
0

Новият титулярен пилот на Макларън Щофел Вандоорн се съмнява, че тимът може да спечели победи през новия сезон във Формула 1. Белгиецът зае мястото в тима на Дженсън Бътън и ще бъде съотборник на Фернандо Алонсо. През миналата година екипът от Уокинг отбеляза значителен прогрес и завърши на 6-о място при конструкторите, но отново бе далеч от челните позиции. За тази шефовете на тима се надяват Макларън да се нареди в топ 4 или дори топ 3 в класирането при конструкторите.

„Трудно е да се каже какво можем да постигнем, заяви Вандоорн пред белгийския вестник La Derniere Heure. – При всички положения Макларън се подобрява. Последните 2 сезона не бяха лесни за Хонда, но направихме значителна стъпка напред и се надяваме тази тенденция да продължи.

Надявам се колата да е конкурентна и да се борим за челните позиции. Завършване в първите 10 не е целта. Аз искам да печеля. Но не знаем дали това може да се случи. Вероятно тази година няма да стане, но аз ще се опитам да го направя.”

През миналата година Вандоорн кара в едно състезание за Макларън, замествайки контузения Фернандо Алонсо в Гран при на Бахрейн. Тогава белгиецът завърши 10-и и впечатли с представянето си.