Начало Картинг Ванков, Христов, Гъдев и Мишинков с първи места в 7-ия кръг на...

Ванков, Христов, Гъдев и Мишинков с първи места в 7-ия кръг на Лаута

336
0

Миналия уикенд се проведе 7-ият кръг от Летния любителски шампионат на картинг пистата Лаута в Пловдив. 24 пилоти взеха участие в състезанието Sprint Cup и се бориха за призовите места в класовете Master и Pro.

Битката беше оспорвана до самия край. Имаше и наказания на част от учасниците за непреминаване през бокса. В клас „Master“ (Суперфинал А) първото място грабна Георги Ванков. Втори стана Цветомир Маринов, а подиумът допълни Никола Драгинов.

Първите трима в клас Master

Клас „Pro“ (СуперФинал B) първи стана Станил Христов. Втори се класира Ангел Христов, а трети Мариян Харизанов. В Суперфинал C победата бе за Атанас Гъдев, следван от Веселин Шингов, който е баща на пилота от клас Mini Петър Шингов. Трети се нареди Антон Минев.

В клас Junior 9 деца премериха сили в състезанието. Делян Мишинков даде най-добро време преди квалификацията, като спечели и квалификационния манш. Втори финишира Цветелин Цонев, но след наказание от 3 секунди за непозволено изпреварване на Макси Колев отиде 3-и на грида за първия финал.

В първия финал Колев спечели, а Мишинков имаше проблеми с картинга, който трябваше да бъде сменен. Така той остана едва 4-и, като пред него се наредиха Габриел Александров и Петър Шингов. Цонев остана 6-и, като не бе в оптимална форма.

Подиумът в клас Junior

В Суперфинала Мишинков потегли първи заради най-добрата си обиколка от първия финал. Той води до финала и спечели, следван от Кристиян Димитров и Александров. Мишинков направи най-бързата обиколка и с това взе още 3 точки, които му осигуриха крайната победа. Колев остана втори с 3 т. по-малко, а трети се класира Александров. Димитров и Шингов допълниха топ 5.

Следващият 8-и кръг от шампионата ще се проведе на 13 октомври.