Начало Картинг Ванков и Мишинков №1 във втория кръг от Зимния шампионат на Лаута

Ванков и Мишинков №1 във втория кръг от Зимния шампионат на Лаута

186
0

Миналата неделя се проведе 2-ият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Състезанията преминаха при слънчево и много топло за сезона време.

13 пилота примериха сили в клас Sprint Cup. Победител стана Георги Ванков, следван от Никола Драгинов. Третото място зае дама – Габриела Костова. Ванков бе с класа над останалите, като спечели финала и суперфинала.

В клас Junior Cup 7 деца влязоха в надпреварата за почетната стълбичка. След оспорвана битка и много интересни надпревари първи стана Делян Мишинков, следван от Максимилиян Колев. Местата на подиума допълни Кристиян Димитров.

Подиумът в Sprint Cup

Мишинков спечели квалификацията, но жребият му за карт на финала не бе добър. Все пак базирайки се на опита си успя да натрупа аванс първите две обиколки. Докато Колев и Димитров водеха люта битка за второто място. След като излезе на втора позиция, Макси започна да сваля по половин секунда на Делян и след две обиколки борбата за първото място се завърза отново.

Мишинков успя да запази позиция две обиколки , но след това трябваше да отстъпи първата позиция на Максимилян. Кристиян бе близо до тях и очакваше някой от двамата да направи грешка, за да се възползва от това и да им отнеме първото място. На 4-о място завърши Виктор Николов, който от известно време тренира заедно с Мишинков

Този манш не бе най-добрият за Цецо Цонев. Той завърши 5-и, но на суперфинала показа уникално каране. Само липсата на опит му попречи да завърши първи и 3-и в крайното класиране.

Подиумът в Junior Cup

В самия суперфинал след изгасването на светофарите битката започна още преди първи завой. Само през първите 3 обиколки публиката бе свидетел на 14 изпреварвания. Мишинков успя да вземе една позиция на старта, а Кристиян Димитров излезе начело на колоната. Колев случи на по-бавен карт и трябваше да защитава третото място от връхлитащите след него Георги Илиев и Цонев.

Първите 4 обиколки първите двама си размениха няколко пъти позициите. След това и Цонев се включи в битката. Той дори успя да излезе начело. След това обаче се завъртя и изостана. Мишинков с прецизно каране успя отново да се върне начело на колоната, да натрупа добър аванс и последните две обиколки контролираше състезанието. В крайна сметка победител стана Мишинков, следван от Колев и Димитров.

След приключване на състезанието всички пилоти от клас Junior се събраха заедно и закриха сезона с вкусен обяд в пловдивски ресторант.