Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върбицалиев 7-ми и 9-ти при новаците във Формула BMW

Върбицалиев 7-ми и 9-ти при новаците във Формула BMW

55
0

Николай Върбицалиев направи добър дебют за новия си отбор в сериите Формула BMW Мюке Моторспорт. Нашият пилот се състезава за първи път и в надпревара, включена в уикенда на кръг от Формула 1 – Гран при на Европа този уикенд на пистата Нюрбургринг в Германия.
В квалификацията вчера Върбицалиев остана 20-ти, след като на два пъти попада в трафик в края на бързите си обиколки, а в последния квалификационен тур сбърка и се завъртя. В първата надпревара обаче той компенсира изоставането на грида – още на старта задмина двама съперници, а до края на първия сектор изпревари още двама. Във втория тур Николай стигна до 14-та позиция, а в четвъртия – 12-ти, като задържа мястото до края на състезанието. Пилотът ни притискаше движещия се пред него Бианчини, но нямаше шанс да го изпревари, след като състезанието бе прекратено две обиколки преди изминаването на планираните 10 тура заради катастрофа на Адриан Тамбей, който бе ударен от Марко Витман. Така класирането бе оформено спрямо финала на осмата обиколка, като Върбицалиев бе 12-ти в общото подреждане и седми при новаците. Победител бе Даниел Кампос-Хил, следван от Йенс Визел и Макс Клингман.
Днес се проведе и вторият старт във Формула BMW, в който обаче Николай нямаше голям късмет. На старта се нареди 21-ви, като при изгасването на светофарите се забави. В рамките на десетте обиколки навакса само две места и завърши 19-ти в общото класиране, девети при новаците. Най-бързият му тур в надпреварата обаче беше със секунда по-добър от най-добрата му обиколка в първия старт и с две от вчерашното му квалификационно време. Състезанието бе спечелено отново от Кампос-Хил, изпреварил Клингман и Тамбей.
Следващите два старта на Николай Върбицалиев са на холандското трасе Зандвоорт.