Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин без сериозни проблеми в първия ден

Върджин без сериозни проблеми в първия ден

39
0

Екипът на Върджин нямаше много проблеми и успя да работи през първия ден проби в Малайзия почти напълно спокойно. Тимо Глок се мъчеше да оправи настройките на радиото си в първата сесия, тъй като загуби връзка с бокса и инженерите си. Лукас ди Граси от своя страна търсеше оптимален аеробаланс във VR-01, като следобед го промени с 0,5%.

– Липсата на повреди е окуражаваща, чудесно начало на уикенда – коментира германецът. – Накрая сервото правеше някакви проблеми, поради което не можах да направя последни излизане, но като цяло отборът свърши отлична работа. Оптимист съм за предстоящите дни.

Бразилският му съотборник също бе доволен от поведението на автомобила, като определи петъка за най-добрия ден тренировки на отбора досега.

– В контекста на зимните тестове и първите ни два старта днес направихме ясна стъпка напред. И Тимо, и Лукас изпълниха предварителните си програми, като имат ясна представа каква посока искат да следват с настройките си за утре. Проблемът със сервото на Глос се появи във високоскоростните завои, но ще го поправим тази вечер. Солиден старт – категоричен бе и техническият шеф Ник Уирт.