Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин и Испания Рейсинг се надяват на напредък в Китай

Върджин и Испания Рейсинг се надяват на напредък в Китай

56
0
Тимо Глок

Върджин и Испания Рейсинг са сред отборите с най-много проблеми в началото на сезон 2011 г. във Формула 1. И двата екипа обаче се надяват на напредък през третия състезателен уикенд за годината в Китай.

Тимо Глок:

– Китайската Гран при е страхотна надпревара и нямам търпение да се състезавам там за пети път. Винаги ми е интересно да пътувам за Шанхай. Пистата е истинско предизвикателство, където се достигат наистина високи скорости на обратната права между 13-и и 14-и завой преди рязкото спиране. За това трасе е най-добре да разполагаш с автомобил, който е стабилен при натискане на спирачките и излиза добре от кривите.

Жером Дамброзио:

– Готов съм за третия си състезателен уикенд във Формула 1. След Австралия и Малайзия мога да твърдя, че научих много и това ще ми помогне да се фокусирам в следващите надпревари. Точно така искам да се развивам – с малки, но солидни стъпки да вървя напред заедно с отбора. Много съм доволен от началото на сезона и се надявам да продължим в същия дух.

Нараин Картикеян:

– Харесвам Шанхай Интернешънъл – състезавах се там във Формула 1 през 2005 г., но съм карал и с A1GP, така че съм наясно къде отивам. Условията са много по-различни в сравнение с Малайзия. Трябва да опитаме да адаптираме максимално добре F111 към пистата, за да извлечем колкото се може повече от автомобила. Целта ни е добро постижение в квалификацията. Аз лично се надявам да завърша състезанието.

Витантонио Лиуци:

– Имам прекрасни спомени от Гран при на Китай. Там направих едно от най-добрите си състезания в Гран при – през 2007 г. финиширах шести с Торо Росо. Беше трудна надпревара, но определено ми хареса. Пистата не е прекалено трудно, позволява доста изпреварвания, а и времето може да е доста променливо. След уикенда в Малайзия вече сме доста по-уверени преди старта в Китай. Знаем, че екипът ще работи по-добре, разполагаме с повече данни, наясно сме в по-голяма степен какво изисква болидът. Ще имаме и някои нови компоненти, които би трябвало да ни помогнат да подобрим скоростта си и да се доближим до съперниците си. И сега целта ни ще е да завършим надпреварата, като и да съберем още информация преди европейските кръгове.