Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин подписаха с Дамброзио за 2011-та

Върджин подписаха с Дамброзио за 2011-та

39
0
Джером Дамброзио

Върджин Рейсинг подписаха с Джером Дамброзио за 2011-та година.

Белгиецът взе участие в няколко петъчни тренировки този сезон зад волана на болида на Върджин, след което кара и в тестовете в Абу Даби след края на последното състезание.

Дамброзио се ползва с подкрепата на мениджмънт компанията Гравити Спорт, която е собственост на корпорацията Джений Капитал, която пък от своя страна държи основния пакет акции в тима на Рено във Ф1.

„Джером бе в полезрението ни от доста време като пилот, който наистина заслужава място през 2011-та. Следяхме прогреса му в GP2 сериите отблизо и бе ясно, че той „е човека“, но когато му дадохме кола по време на 4-те състезателни уикенда и за теста в Абу Даби, той надмина дори и нашите очаквания“, заяви тим-шефът на Върджин – Джон Буут.

Дамброзио идва в тима, който догодина ще се казва Маруся Върджин Рейсинг, за сметка на Лукас ди Граси, който напуска отбора след само един сезон. От тима естествено не пропуснаха да благодарят на ди Граси за помощта през 2010-та и му пожелаха успех, а Тимо Глок пък съответно веднага поздрави новия си съотборник.