Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин празнуват стигането на втората част в квалификацията

Върджин празнуват стигането на втората част в квалификацията

50
0

Екипът на Върджин въобще не очакваше да класира пилот във втория квалификационен сегмент в Малайзия, но точно това се случи и Тимо Глок участва в Q2 за огромна радост на отбора си.
– Не съм имал сериозен проблем с колата от началото на уикенда, така че свършихме чудесна работа във всяка отделна сесия – радваше се немският пилот след финала. – Квалификацията също измина доста гладко и е прекрасно да се справим по-добре от някои от топотборите. В Q2 се прибрахме прекалено рано, което ни коства позиция спрямо Хейки [Ковалайнен]. Сега мотивацията ни за утре е огромна – категоричен бе Глок.
За разлика от него Лукас ди Граси не можеше да се похвали с липса на грижи. Бразилският пилот за малко да не стартира въобще в тренировката за място на грида, но механиците се справиха с неговия VR-01 и ако не друго, той поне провери, че колата върви.
– Макар все още да имаме проблем с количествата бензин за квалификацията, днешният ден бе страхотен за всички във Върджин Рейсинг – радваше се и техническият директор Ник Уирт. – В края на последната свободна сесия имахме притеснения относно налягането на горивото в колата на Лукас, поради което решихме да сменим филтър точно преди квалификацията. Идеята е да му дадем възможно най-голям шанс в неделя.