Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин са получили разрешение да уголемят резервоара си

Върджин са получили разрешение да уголемят резервоара си

32
0

Отборът на Върджин потвърди слуховете, които се появиха наскоро спрямо неговия автомобил. Екипът призна, че обемът на резервоара в тяхната кола не е достатъчно голям, за да може да събере гориво, достатъчно за една състезателна дистанция.

Поради тази причина Върджин са поискали нова хомологация на техния болид, след като по него бъдат направени промените, от които той спешно се нуждае.

„Наскоро помолихме ФИА за разрешение за промяна на обема на нашия резервоар и сме много радостни от факта, че те удовлетвориха нашата молба.

По време на предсезонните тестове, както и при дебютното ни състезание в Бахрейн стана ясно, че капацитетът на нашия резервоар е маргинален и ако не му обърнем внимание, има вероятност при определени обстоятелства това да се превърне в проблем.

Когато резервоарът бе приключен през юни 2009-та, неговият капацитет бе предопределен от няколко фактора, някои от които обаче се промениха оттогава и затова сега капацитетът му трябва да бъде увеличен.

Благодарим на ФИА, че ни разреши да направим тази промяна, която най-вероятно ще представим в началото на европейската част от сезона“, обясни техническият директор на Върджин Рейсинг – Ник Уирт.