Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин се надяват да напреднат в събота

Върджин се надяват да напреднат в събота

50
0
Върджин

Тимо Глок оглавяваше доста време класирането в първата свободна тренировка за Гран при на Сингапур, която се проведе на преобладаващо мокро трасе. Немският пилот на Върджин похвали поведението на своя VR-01 в смесените условия.

– Срамота е, че не успях да изляза за последните 10 минути, когато ситуацията се подобряваше непрекъснато. Иначе изпълнението на програмата ни бе сравнително безпроблемно. Автомобилът бе с малко нервна задна част, което затрудняваше управлението, но утре ще намеря начин да се справя с това – убеден бе Глок.

Бразилският му съотборник Лукас ди Граси учеше уличната писта, тъй като не е карал там преди. Той имаше някои проблеми с баланса на колата си, така че му предстои сериозна работа и в съботния ден.

Дебют в автомобил от Формула 1 пък направи Жером Дамброзио. Белгиецът проведе тестове в първата сесия и след това трудно намираше думи да опише чувствата си за това как се кара такава кола.

– Невероятна мощност и огромна сила на спиране са основните неща, но към тях се добавя и цялото приключение с карането по тъмно. Денят бе наистина много специален за мен. Условията не бяха лесни и нямаше достатъчно сцепление, но бях доволен от постигнатото – допълни той.