Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин възмутени от стюардите

Върджин възмутени от стюардите

45
0

Тимо Глок (Върджин) постигна впечатляващо 17-о време в квалификацията за Гран при на Белгия, но след това бе наказан за блокиране на Сакон Ямамото в началото на сесията. Германецът ще бъде преместен с пет места назад на грида, а отборът му изрази сериозно възмущение от решението на стюардите. Пилот на екипа стигна втория сегмент на официалната тренировка едва за втори път този сезон и това явно оказа влияние върху реакцията. От Върджин с видимо раздразнение попитаха риторична в Туитър акаунта си защо Глок е санкциониран толкова строго, а Ярно Трули (Лотус) се е отървал безнаказано задето удари другия им състезател Лукас ди Граси, когато започна да вали по време на Q1 и на трасето имаше жълти знамена.

– Направихме добра квалификация днес, след като отборът работи невероятно упорито, за да сглоби колата след вчерашния ми инцидент. От самото начало знаехме, че може да имаме неочаквани възможности тук и случилото се е наистина удовлетворяващо за всички ни. Останах доста доволен от представянето си, не допуснах грешки и извлякох максимума от болида си. Сесията бе много хаотична, налагаше се да сменяме гуми адски бързо, а утре като че ли ни чака същата история – бе коментарът на Глок.

Съотборникът му Лукас ди Граси нямаше никакъв късмет, след като се удари с Трули в началото на тренировката. Внезапният дъжд доведе до загуба на контрол върху колите и от там до няколко завъртания, но това бе единствената катастрофа. Бразилецът се прибра в пита, където бе установено, че повредите по неговия VR-01 са сериозни и не може да продължи.