Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Върджин завършиха състезателна дистанция

Върджин завършиха състезателна дистанция

55
0

– Изключително трудно състезание – и физически, и умствено, но съм доволен, че стигнах финала – заяви Лукас ди Граси след като завърши Гран при на Малайзия за Върджин. – Направих страхотен старт, като спечелих пет места в първия тур. В началото темпото ни бе много добро, а загубата на част от предното крило не му повлия твърде негативно. Бях достатъчно напред спрямо останалите нови екипи, така че можех да си позволя да намаля малко, за да не застраша финала си – допълни бразилецът.

Ди Граси бе наистина щастлив, че най-после измина цяла състезателна дистанция. Тимо Глок обаче нямаше късмет на Сепанг, макар и за него надпреварата да започна добре.

– Опитах да задмина Ярно [Трули], но задните колела блокираха и поради някаква причина антиблокиращата система на двигателя не се включи. За съжаление ударих Ярно и грешката бе моя – каза германецът.

Техническият директор на Върджин Ник Уирт бе особено доволен от факта, че най-после един VR-01 стигна финал на състезание. Той обясни, че в началото пилотите са пестели гориво заради прогнозата, че може да завали и определи уикенда в Малайзия като ясна крачка напред.