Начало Автомобили Върховата версия на ID.5 GTX блести на щанда на Volkswagen на Автосалона

Върховата версия на ID.5 GTX блести на щанда на Volkswagen на Автосалона

2966
0

Чисто новото изцяло електрическо SUV купе ID.5 направи своята премиера по време на Автомобилен салон София 2022. На щанда на марката е върховата версия ID.5 GTX със задвижване на четирите колела и мощност от 299 к.с.

Изложението у нас е първото изложение в света, на което флагманът е показан на масовата публика. Освен ID.5 GTX на щанда на Volkswagen могат да бъдат видени и другите актуални представители на ID. семейството – ID.3 и световният автомобил на 2021 г. ID.4.

Volkswagen поставя сериозен акцент и върху своята SUV гама. В специалната SUV зона на щанда посетителите могат да разгледат едни от най-търсените и продавани модели на бранда. Автомобилът на 2020 за България T-Cross, обновеният T-Roc и чисто новият Taigo представляват компактната част от SUV гамата, подходяща за забързаното градско ежедневие и пътуванията за забавление извън града. Бестселърът Tiguan и луксозният Touareg също са на линия за онези, които търсят повече пространство, мощ и ексклузивност.

Arteon Shooting Brake решен в спортно синьо допълва моделите на щанда. Volkswagen Лекотоварни автомобили представя изцяло новия луксозен пътнически ван – Multivan Т7, и паралелно с това обяви старт на предпродажбата на новия ID. Buzz в България.

До края на Автосалона (12 юни) клиентите на марката могат да се възползват от специалните индивидуални ценови предложения, както и преференциално предложение от Порше Лизинг при покупка на лизинг нов автомобил Volkswagen – лихва 2,9% без такса обслужване и безплатна гражданска отговорност при сключване на застраховка Каско в Порше Застраховане.

ID.5/ID.5 GTX е първото напълно електрическо SUV купе от Volkswagen. Базиран е на иновативната модулна платформа за модели с електрическо задвижване на Volkswagen с нисък център на тежестта за стабилност на пътя

Изразителният дизайн е съчетан с изключителна аеродинамика. Вратите са в цвета на каросерията. Спортният заден спойлер осигурява нисък коефициент на съпротивление от 0,26 за максимален пробег до 520 км според WLTP.

GTX е оборудван със спортни, модерни материали на седалките. Многото варианти за фоново осветление допълват и подчертават иновативния интериорен дизайн. Колата е с Travel Assist с данни за масово местоположение за още по-спокойно и безопасно шофиране. Park Assist Plus с функция за памет предоставя персонализирана помощ при паркиране. Новата концепция за управление се състои от чувствителен на допир мултифункционален волан, 12-инчов сензорен дисплей, head-up дисплей с добавена реалност (опция), адаптивен естествен гласов контрол.

Електрическите двигатели са монтирани на задната ос. Те са със 128 кВт (174 к.с.) в ID.5 Pro или 150 кВт (204 к.с.) в ID.5 Pro Performance. Топ версията ID.5 GTX е с електродвигател на всяка ос за максимално сцепление. Мощността е 220 кВт (299 к.с.). Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 6,3 секунди, максималната скорост е 180 км/ч.

Има опционално двупосочно зареждане. Независимо дали сте у дома или на път разполагате с интелигентно управление на енергията и автоматична регистрация в зарядните станции. След създаването и наличието на подходяща инфраструктура, двупосочното зареждане ще бъде възможно и у дома – ID.5 ще се превърне в устройство за съхранение на енергия.