Начало Рали Васил Жеков: Изключително трудно рали на високо ниво

Васил Жеков: Изключително трудно рали на високо ниво

56
0

„Това беше едно изключително рали. Много трудно – на голямо ниво, с голяма конкуренция, заяви победителят в едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy за рали Сибиу Васил Жеков. – Такива отсечки в България няма. Имаше много спускания, пътищата бяха тесни. Радвам се, че победих в тези трудни условия. Доволен съм от колата, държа се страхотно на пътя. Не съм свикнал все още на новите спецификации на спирачките, тъй като за пръв път карам с такива твърди спирачки.

Другите пилоти даваха много газ на отсечките и ги поздравявам, беше истинска битка. Аз съм известен с това, че на всяко рали съм с различен навигатор и затова имах малко притеснения преди старта дали Бойко Шопов ще се справи. Това е рали, никога не се знае кой ще стане пръв и кой втори, защото всичко се случва. За рали „България“ ще сме още по-подготвени. От рали „Сибиу“ имам две любими отсечки. Това са 7 и 8, защото са по-дълги, по-сложни и са на спускане.

По време на състезанието вървеше ожесточена битка между екипажите Жеков/Шопов и Григоров/Сивов. До шестия състезателен етап Жеков/Шопов водеше във временното класиране, но Григоров/Сивов стопи разликата и излезе начело. В седми и осми етап Жеков се върна на предна позиция, натрупа преднина и зае първото място на подиума. По време на етапите екипажът Геров/Йорданов държеше стабилна трета позиция до края на състезанието. Останалите два екипажа Ангелов/Илиев и Симеонов/Механджийски завършваха съответно на четвърто и пето място.

„Колата се представи отлично, коментира Стефан Митов – национален директор продажби на Индустриал Комерс. – Имаше много подобрения по нея. Това показаха времената, които записаха пилотите. Радвам се, че екипажите успяват да се сработват добре с колата и да се представят на добри позиции сред сериозната конкуренция на международно и българско ниво. Марката Хюндай е пословична със здравината и надеждността си и тези пет автомобила днес го доказаха като финишираха без никакви технически проблеми в тези тежки състезателни условия.“