Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор на въпроса за Сайнц и Хамилтън: Всеки път едно и също....

Васьор на въпроса за Сайнц и Хамилтън: Всеки път едно и също. Копирайте си предишния ми отговор

3962
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор; снимка: Майкъл Потс

Склонността на представителите на медиите да задават едни и същи въпроси на пилоти и шефове на отбори във Формула 1 е добре известна. Това често е изнервяло доста хора и последните бяха Фредерик Васьор и Люис Хамилтън. Представянето на Карлос Сайнц от началото на сезон 2024 доведе до многократно повтаряне на въпроса дали от Ферари не са сбъркали, привличайки седемкратния световен шампион на мястото на испанския пилот. В три старта – Сайнц пропусна Гран при на Саудитска Арабия заради спешна операция – Карлос има победа и два подиума. Съответно и всеки състезателен уикенд Васьор го питат дали с Джон Елкан не са допуснали грешка. В Япония един от репортерите започна въпрос дали шефът на Ферари в Гран при не мисли за „алтернативна реалност, в която отборът не е подписал вече с Хамилтън за 2025 г.“

„Всеки уикенд ми задавате един и същи въпрос“, сопна се Васьор, прекъсвайки журналиста преди дори да е довършил питането. „Препишете си отговора ми от миналата седмица. Следващият.“

Подобно избухване, макар и миниатюрно, е необичайно за Васьор, който ръководи отбора на Ферари от миналата година. Французинът по принцип е изключително ведър, почти не може да бъде видян в лошо настроение. Обича да закача колегите си от другите отбори и изобщо като цяло е дружелюбен и засмян.

Мерцедес трета поредна година няма болид, с който пилотите на екипа Хамилтън и Джордж Ръсел да се борят за победи. В комбинация с предстоящото преминаване на седемкратния световен шампион във Ферари догодина това води до още по-странни въпроси. След Гран при на Япония Хамилтън бе попитан дали вече няма търпение да отиде в Скудерията с оглед лошата форма на Мерцедес и дали не завиждал на италианския тим за настоящото представяне.

„По-добър въпрос нямате ли?“, сприхаво отговори Хамилтън и директно си тръгна

Решението за привличането на Хамилтън във Ферари бе взето от президента на компанията Джон Елкан. То бе осъществено с дейната подкрепа на Васьор. Англичанинът се познава с настоящия шеф на Скудерията в F1 още от малките формули, в които е карал за ръководени от него екипи.