Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор се е срещнал с Нюи в Лондон, твърдят в Италия

Васьор се е срещнал с Нюи в Лондон, твърдят в Италия

2507
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор; снимка: Майкъл Потс

Шефът на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор се е срещнал с Ейдриан Нюи в Лондон. Информацията е на италианския вестник „Гадзета дело спорт“. В публикацията се твърди дори, че адвокатите на легендарния конструктор вече са постигнали споразумение за ранно напускане на инженера от Ред Бул. За преговорите за това съобщи BBC Спорт.

„Вчера Фред Васьор, шефът на тима в червено, не отпътува с тима за Маями, където отборът ще се състезава в неделя. Вместо това отлетя за Лондон. Защо? За да се види лично с Нюи вечерта, вероятно за довършване на споразумението, за което се говори от известно време и което ще доведе английския гений в Маранело от догодина. Съобщението за договора вероятно ще бъде направено след Гран при надпреварата“, пише „Гадзета дело спорт“

В публикацията се казва още, че Нюи „ще може да започне веднага работа по колата за 2026 г. без свързаните с gardening leave условия ограничения“. Освен това се отбелязва, че така президентът на Ферари Джон Елкан ще приключи „Операция „Приказка“ след привличането на Люис Хамилтън“.

„Най-успешният пилот в историята на Формула 1 заедно с творящия чудеса инженер – невъзможно е да се иска повече.“

„Освен това Нюи винаги е мечтал да работи със седемкратния световен шампион. С този двоен ход Елкан демонстрира, че се грижи както за спортната съдба на Ферари, така и за търговския успех на марката. Той не пести пари, за да наеме Хамилтън – идеалното маркетинг лице – и след това Нюи“, се казва още в материала.

„Какъв ще е приносът на Нюи за червените коли е лесно да си представим. След успехите с Уилямс, Макларън и Ред Бул му трябва само титла с Ферари, за да завърши една безпрецедентна кариера в F1. Леонардо да Винчи на аеродинамиката, той е способен да създава непобедими автомобили, все още използвайки класическа дъска за чертане. Нюи е далеч повече от виртуозен соло изпълнител. Под неговото ръководството с организацията на Васьор целият технически екип би могъл да се разрасне. Дори ако Нюи остава в Англия за дълги периоди през годината. Ще прилича малко на времето, когато Михаел Шумахер, Рори Бърни и Рос Браун дойдоха във Ферари. Такава възможност за връщане на върха в F1 не можеше да бъде пропусната“, пише изданието.