Начало Избрани Васьор: Стремим се към чист уикенд в Монреал

Васьор: Стремим се към чист уикенд в Монреал

333
0
Фредерик Васьор и Валтери Ботас
Фредерик Васьор и Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Отборът на Алфа Ромео се отправя към деветия кръг от сезон 2022 в F1. Той ще се проведе на легендарната канадска писта Жил Вилньов.

Това е специален уикенд за тима, който ще се състезава на едно от най-емблематичните места в спорта за първи път от три години насам. Докато отборът от F1 ще бъде в Канада, историческите автомобили на марката ще излязат по пътищата на Миле Миля, за да пресъздадат едно от най-легендарните състезания в моторните спортове.

Именно тази връзка между състезанията с богата история и традиции, както и постоянния стремеж към иновации олицетворява най-добре духа на Алфа Ромео.

Екипът от Хинвил иска да се върне в зоната на точките след трудния уикенд в Азербайджан. Тогава Гуаню Жу отпадна след проблем със задвижващата система на Ферари, докато Ботас остана 11-ти. Финландецът така и не успя да разкрие пълния си потенциал.

„Чудесно е да се върна в Канада след толкова  време. Това е страна, която наистина обожава да приема кръг от F1. Винаги е удоволствие да дойда тук и да видя как ни посрещат феновете“, сподели Ботас.

„Миналата седмица беше трудна за нас. Прекарахме последните няколко дни, в преглеждане на данните, за да разберем какво се е объркало. Предприехме задълбочени мерки, за да сме сигурни, че този уикенд ще започнем с чиста работа. Искаме да се върнем към нивата на конкурентоспособност, на които се радвахме от началото на сезона. Жил Вилньов е писта, която познаваме доста добре, въпреки че за първи път ще се състезаваме тук с новите автомобили. Стремим се да започнем работа още от FP1.“

„Предимството на състезанията, които се провеждат едно след друго, е възможността да се върнеш на пистата веднага след разочароващо събитие. Това е подходът, който прилагам през този уикенд.  Съсредоточавам се върху позитивите от Баку. Екипът работи усилено, за да разбере проблема, който предизвика отпадането ми. Идваме в Монреал, за да постигнем резултата, който ни се изплъзна миналата седмица. Никога не съм се състезавал тук и не познавам пистата. Тя е едно от най-великите места във Формула 1 и съм я гледал много пъти по телевизията. Това е трасе, на което състезанията могат да бъдат истинска класика. Нямам търпение да се кача в колата на Алфа Ромео в петък“, каза Гуаню Жу.

Баку беше труден уикенд за отбора. Именно при такива обстоятелства се вижда истинската сила на тима. Никой във фабриката не отпусна своята глава. Това, което видяхте, беше незабавна реакция, за да се възстановим след разочарованието. Решени сме да дойдем в Канада и да докажем, че резултатът от миналата седмица е само изключение. Убеден съм, че ще го направим. Имаме много положителни неща, с които можем да надграждаме. Видяхме отличното темпо на Жу. Знаехме,, че то щеше да ни донесе точки, стига да бяхме завършили състезанието. Стремим се към чист уикенд в Монреал. Нямам търпение да се завърнем на пистата“, сподели шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор.