Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор за стратегията на Ферари: С DRS със сигурност си по-бърз. Ние...

Васьор за стратегията на Ферари: С DRS със сигурност си по-бърз. Ние не искахме да се разменят на всеки 2 обиколки

3886
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ферари
снимка: Ферари

Фредерик Васьор заяви, че стратегията на Ферари в началото на Гран при на Австрия е била в интересите на отбора. Карлос Сайнц искаше да го пуснат да изпревари съотборника си Шарл Льоклер. Испанският пилот на няколко пъти се включваше по радиото, докато накрая му казаха да се успокои. Малко по-късно инструкцията бе да се спазва планът.

След състезанието пък Сайнц заяви, че двойното спиране в бокса е компрометирало надпреварата му. Също след финала Васьор имаше различно обяснение на ситуацията.

„В началото стратегията ни бе решена с оглед интересите на отбора. Искахме двамата ни пилоти да се откъснат от съперниците, а не да се атакуват един друг. Освен това със сигурност си по-бърз като си преследваща кола с DRS. И не искахме да се разменят на всеки две обиколки. Беше стратегия и те я изпълниха перфектно“, заяви Васьор

„Ситуацията не е лесна както за хората на питуола, така и за пилотите зад волана. Но крайният резултат е добър и според мен вървим в правилната посока. Надпреварата в Канада бе добра. След това потвърдихме темпото си на напълно различно трасе с друга настилка и т.н. Сега трябва да направим още една стъпка ако искаме да се борим с Макс [Верстапен] и точно за това работим.“

Шефът на Ферари обаче не иска да твърди понастоящем, че от Скудерията са успели от съперниците Мерцедес и Астън Мартин

„Убеден съм, че те също ще се развиват и ще имат нови неща в следващите няколко надпревари. Ние ще сторим същото. Освен това има още много добре до края на сезона. Битката е много близка – в Австрия разликата бе 0,3 сек на обиколка, но трябва да задържим инерцията и това темпо, защото мисля, че вършим добра работа“, допълни Васьор.

Ферари ще има допълнителни новости за SF-23 за Гран при на Великобритания, която ще се проведе в края на тази седмица на пистата Силвърстоун. В Скудерията като цяло смятат, че имат напредък с колата си за този сезон.