Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Васьор: Ботас и Жу си сътрудничат много добре

Васьор: Ботас и Жу си сътрудничат много добре

486
0
Фредерик Васьор
Фредерик Васьор, снимка Алфа Ромео

Шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор заяви, че работните взаимоотношения между Валтери Ботас и Гуаню Жу са започнали да стават все по-силни. Според него двамата пилоти си сътрудничат много добре.

Отборът претърпя двойно пренастройване за този сезон. Подобно на съперниците си, Алфа Ромео използва ново поколение автомобил, но също така обнови и пилотския си състав. Васьор е избрал китайско-финландска смесица от ентусиазирана младост и мъдър опит.

Жу е първият китайски пилот в F1. В момента той е изправен пред стръмна крива на обучение. 22-годишният пилот ще може да разчита на напътствията на своя опитен шеф на отбора, както и на подкрепата на своя много опитен съотборник.

Мисля, че беше правилният момент да направим смяната на пилотите, каза Васьор. „Но за мен изобщо не е проблем да започна с нов състав  през този сезон.“

Беше много важно да имаме човек с огромен опит във F1. Валтери e точният състезател за нас. Също така той ще бъде в помощ на Жу. Досега сработването между тях е повече от добро.“

„Ботас и Жу се сътрудничат много добре. Това е наистина важно за Гуаню, но нека да видим.  Мисля, че не трябва да оказваме натиск върху раменете му. F1 е огромна крачка напред не само по отношение на шофирането, защото мисля, че то не е далеч от F2, а повече по отношение на управлението на всичко, включително и на вас [медиите].“

Като безспорен пилот номер едно на Алфа Ромео, Ботас обеща да използва огромния си опит и знания в полза на новия си отбор. Но това включва и помощ за израстването на младия си съотборник.

Той [Жу] ще има нужда от подкрепа и аз съм готов да му я дам, каза финландецът.

В края на краищата, ако искаме резултати през следващите години, трябва да можем да работим заедно. Сигурен съм, че ще се сработим добре. Ще помагам на Гуаню, доколкото мога. Искам той да се превърне в завършен пилот и конкурентен пилот в F1.

Затова го очаквам с нетърпение. Той е приятен човек и има желание да труди здраво. Сигурен съм, че заедно можем да постигнем добри резултати„, завърши Валтери Ботас.

Освен Ботас и Жу, Алфа Ромео продължава да разчита и на резервния си пилот Роберт Кубица.