Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ватанен подкрепи традиционните Гран при-та

Ватанен подкрепи традиционните Гран при-та

27
0

След като мениджмънтът на Ф1 реши да премести британската Гран при от Силвърстоун на Донингтън Парк догодина, изглежда че старият дом на състезанието в Англия е спечелило нов приятел в лицето на кандидатиралия се за президент на ФИА Ари Ватанен, който изказа мнение, че Формула 1 трябва да продължи да се провежда на традиционните трасета. Той определено се обяви за връщане към старите писти в календара, заради което е много вероятно да влезе в спор с притежателите на комерсиалните права на Ф1.

„Не съм против Донингтън, но съм за Силвърстоун, защото аз не виждам отиването на Донингтън като едно разумно решение от цялостна гледна точка.

Фактът , че на Силвърстоун и Хокенхайм може и да няма състезание догодина, както и във Франция, значи, че ние отчуждаваме традиционните клиенти и фенове а далеч не е лесно после да ги спечелим пак.

Може и да имаме краткотраен ръст, но и дълготрайни разходи и Силвърстоун е символ на това. Ако състезанията са скъпи за организиране, ако цените на билетите са толкова високи, че едно средностатистическо семейство не може да отиде там с децата си, за да гледа състезанието, това значи, че нещо е сбъркано“, сподели финландецът пред агенция Ройтерс.

Бърни Еклестън пък винаги е бил известен с неприязънта си към Силвърстоун, а същевремено фактите, подтикващи го да организира все повече състезания извън Европа са повече от ясни. В този смисъл ако Ватанен стане президент на ФИА, това би било пречка за задушевните досега отношения между притежателите на комерсиалните права и автомобилната федерация.