Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вътрешен човек на Ферари подавал информация на медиите

Вътрешен човек на Ферари подавал информация на медиите

3038
0
Ферари
снимка: Спас Генев

Във Ферари са притеснени само от това, че някой е съобщил на медиите продължителността на договора на водещ инженер от отбора. Информацията е на немското издание Ауто Мотор унд Шпорт. Според нея в Скудерията изобщо не цари напрежение и паника, каквото впечатление създават италиански средства за масова информация. Единственото безпокойство идвало от факта, че човек от екипа пуска поверителна информация към медии. От немското издание твърдят също така, че новината за намеренията на Лоран Мекис да напуска е стара.

При напускането на Матия Биното Мекис разгледал какви възможности има извън Ферари още през декември 2022 г. Същото е сторил и Давид Санчес, който предпочете да си тръгне

Спортният директор обаче още е в отбора. Според Ауто Мотор унд Шпорт Фредерик Васьор го е убедил да не напуска, давайки му повече отговорности и поверявайки му реално управлението на тима на писта. Доверието на Васьор и превръщането му в дясна ръка на новия шеф на Ферари накарали Мекис да преосмисли желанието да си тръгне от Маранело.

Що се отнася до Санчес, той бил доверен човек на Биното. От Ферари пък нямали никакво намерение да го спъват. Развитието на SF-23 е насрочено поне до май. Шефът на аеродинамичния отдел Диего Тонди е поел другите му задължения. В Скудерията освен това периодът на т.нар. gardening leave за инженер на това ниво бил около година.

Притеснението дошло от факта, че в медиите се появи информация, че контрактът на Енрико Кардиле скоро приключва

Изтичането на данни било умишлено и целящо да създаде впечатлението, че новият шеф на отбора уволнява наред хора от техническия екип. Посочва се, че в Маранело искат да спрат този „теч“ веднага, защото имат нужда от спокойствие, а не от вътрешни неразбории, водещи до публично обсъждане и още повече напрежение.

В края на тази седмица предстои втори кръг от световния шампионат на Формула 1 за сезон 2023. Надпреварата е в Саудитска Арабия и се очаква с особено голям интерес, за да се проследи дали Ферари или някой друг тим ще успее да се доближи до Ред Бул.