Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари доволни след първия ден

Във Ферари доволни след първия ден

41
0

В екипа на Ферари определено можеха да се видят доста щастливи лица след най-доброто време на Кими Райконен във втората свободна тренировка, което се превърна и в най-доброто време за петъчния ден. Световният шампион постигна резултат от 1:39.477 мин. и изпревари с малко повече от 0,2 сек съотборникът си Фелипе Маса, който се класира на четвърто място.
“Пистата ми хареса много”, заяви Райконен в края на петъчния ден. “Тя е доста по-различна от другите градски трасета, които познаваме. Още вчера, когато се разхождах по улиците си мислех, че ще е доста забавно да се кара тук. Това ми впечатление се потвърди напълно. Има няколко много бързи пасажа, а освен това има много място, може би трасето наподобява много северноамериканските градски трасета, но които в миналото е имало състезания за Гран при. Организаторите са свършили наистина перфектна работа.
Днес направихме много добро начало на състезателния уикенд, но със сигурност е твърде рано, за да прогнозираме, къде се намираме спрямо основните ни конкуренти. Изпреварванията? Смятам, че при сегашната конфигурация на колите те винаги ще бъдат трудни. Надявам се да не ми се налага да ги правя, но за това разбира се трябва да постигна добър резултат в квалификацията. Настройките, които днес намерихме не са лоши, но със сигурност има още място за подобрения.”
“Две много приятни сесии, в които времената непрекъснато се подобряваха и добивахме все повече увереност след като свикнахме с конфигурацията”, заяви от своя страна Маса. “Все още асфалта е доста прашен и е лесно да се допусне грешка, а всяка грешка струва ценни десети. Трябва перфектно каране, за да се постигне добър резултат. Пистата ми харесва определено. Има чудесна атмосфера и трябва да кажа, че организаторите са свършили чудесна работа. Днес бе важно да намерим бързо основните настройки и ми се струва, че успяхме.”
“Направихме добър старт на състезателния уикенд”, заяви Лука Балдизери. “Важно бе да направим правилна първа крачка и ми се струва, че сме на прав път. Намерихме добри настройки за колата ни, които изглеждат много добре на пръв поглед, надяваме се утре да подобрим още представянето си. И двамата ни пилоти бяха доволни от поведението на колата.
Сега трябва да анализираме данните, които събрахме днес, за да завършим уикенда по желания от нас начин. Днес трасето бе много прашно, което разбира се можеше да се очаква. И двата типа гуми на Бриджстоун се представиха отлично и в представянето им нямаше много големи разлики.”
“Добро начало за нас”, сподели тим шефът Стефано Доменикали. “Работихме добре и събрахме необходимата информация, която ще анализираме подробно в близките часове, за да се подготвим колкото се може по-добре за състезанието. Като се имат предвид обикновените неизвестни в петък по всичко изглежда, че ще сме конкурентноспособни. Дали това е така обаче ще видим едва утре в квалификацията.”