Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари има очевиден пилот №1 според Марко

Във Ферари има очевиден пилот №1 според Марко

4450
0
Карлос Сайнц, Матия Биното, Шарл Льоклер, Ферари
Карлос Сайнц, Матия Биното и Шарл Льоклер; снимка Ферари

Хелмут Марко не губи време и още от началото на сезон 2022 във Формула 1 старателно залага психологически капани за съперниците. Във Ферари настояват, че нямат пилот №1 и №2. Шефът на Скудерията Матия Биното твърди, че основен приоритет е отборът, а ситуацията при състезателите се диктува от случващото се на пистата. Карлос Сайнц освен това е амбициран да постигне успех с тима от Маранело. Марко обаче твърди, че Ферари има „очевидна“ политика по отношение на пилотите.

„Миналата година Сайнц победи [Шарл] Льоклер, но този сезон Льоклер е в страхотна форма. Това означава, че не може да се очаква никаква подкрепа от Сайнц, тъй като ситуацията им е същата като нашата – има очевиден №1“, заяви Марко

„Според мен сме в добра позиция, но имаме почти равностоен съперник в лицето на Ферари. Льоклер кара безгрешно този сезон, така че ни чака вълнуващ сезон“, допълни 78-годишният съветник на Ред Бул.

Въпросът за отношенията между пилотите във Ферари се поставя още отпреди началото на сезона, когато още само се предполагаше, че тимът ще е в борбата за победи. От Ферари многократно посочваха добрите взаимоотношения между Льоклер и Сайнц като един от основните фактори за прогреса на отбора. През миналия сезон обаче те не се бореха за победи в първенството. Съществуват и въпросителни как би се справил Биното с управлението на двама силни пилоти в екипа си.

Междувременно отново се заговори за по-нататъшната кариера на Пиер Гасли. Договорът на французина с Ред Бул е на приключване

„С Гасли имаме договор до 2023 г. и вече е ясно, че ако това споразумение приключи и ние не можем да му предложим шанс за прогрес напред в кариерата, най-вероятно ще го загубим. А ние не искаме това. В момента имаме договор с Чеко (Серхио Перес – б.р.). Трябва да сравним представянията на тези двама пилоти, с Чеко имаме време до средата на годината“, обясни Марко.