Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари не правят прибързани заключения

Във Ферари не правят прибързани заключения

42
0

Свободните сесии преди Гран при на Австралия преминаха добре за тима на Ферари. В Скудерията се въздържаха от каквито и да било заключения, тъй като според тях е твърде рано за подобно нещо.

Човек не може да прави прибързани заключения след едва три часа тренировки, но първите знаци са, че положението е такова, каквото бе в тестовете. Редът на подреждане, установил се през последните години, изглежда е разместен, като сега се изправяме срещу различни и многобройни съперници. Навъртяхме доста километри, изпълнявайки в голяма степен планираната си програма и сега трябва внимателно да проучим събраните данни. Най-важната информация от днес е за поведението на гумите, което изглежда доста деликатно: по-меките се износват значително в дълга дистанция, докато по-твърдите нямат достатъчно сцепление. Знаехме, че ще е така и трябва да се концентрираме върху този проблем и как да го разрешим спрямо цялостното представяне на F60 – обясни шефът на Ферари Стефано Доменикали.

Фелипе Маса сподели след двете свободни сесии, че все още място за подобрение по колата и не е успял да направи бърза обиколка с меките гуми следобед.

Освен това към края на сесията вятърът се позасили, което определено не помогна. Утре, когато всички са с едно и също гориво, ще видим каква ще е ситуацията – допълни бразилецът.

Съотборникът му Кими Райконен от своя страна заяви, че така и не е успял да намери добри реглажи, въпреки изпробваните различни варианти. Финландецът също очаква в квалификацията нещата да се изяснят в по-голяма степен.

Лука Балдисери, шеф операции на пистата в Скудерията, пък отбеляза липсата на технически проблеми в колите.