Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари не се поддаваме на еуфорията, заяви Доменикали

Във Ферари не се поддаваме на еуфорията, заяви Доменикали

31
0
Стефано Доменикали

Тимът на Ферари продължава работата си без да се поддава на еуфория след третата победа на Фернандо Алонсо във Формула 1 през 2012 г., заяви шефът на екипа Стефано Доменикали.

Испанецът зарадва отбора и тифозите с чудесен резултат на пистата Хокенхайм, но следващият старт – този в Унгария – е след броени дни и в Скудерията не могат да си позволят да се разконцентрират и за минута.

Хубаво е да видим феновете си щастливи от последния резултат, но никой в Маранело не си прави каквито и да било илюзии. Фактът, че водим в шампионата при пилотите с Фернандо не ни подвежда да си мислим, че всичко е наред. Всъщност е точно обратното. Ред Бул винаги са били много силни в Будапеща през последните няколко години, Макларън демонстрираха в Германия, че са си върнали формата след известен спад в домашната им надпревара. Трябва да мислим освен това за Мерцедес и Лотус, за Уилямс и Заубер, които показаха, че при подходящи условия могат да се борят за подиума. Съперниците ни са многобройни и са силни – обясни Доменикали.

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло се срещна с шефа на тима вчера следобед, за да провери дейността и напредъка на отбора.

Ди Монтедземоло бе много ясен, както винаги: оставаме здраво стъпили на земята и ще работим, работим, работим. След Будапеща идват две много трудни състезания – на Спа и Монца, където трябва да покажем, че сме конкурентоспособни и на бързи трасета. Представянето на F2012 се подобри спрямо началото на сезона, но не можем да сме доволни, докато колата ни не е най-бърза. Предстои ни дълъг път с множество препятствия. Първото от тях е това чувство на еуфория, нахлуващо от различни страни. Но съм спокоен, защото съм имунизиран спрямо такива неща! – допълни Доменикали.