Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари определиха представянето на Алонсо като изумително

Във Ферари определиха представянето на Алонсо като изумително

35
0
Фернандо Алонсо

Изумително бе определението на шефа на Ферари Стефано Доменикали и техническия директор Пат Фрай за представянето на Фернандо Алонсо в Гран при на Индия. Фелипе Маса също заслужи добри думи, но Фрай призна, че наложилото се пестене на гориво не му е дало шанс да се бори до последно.

Какво състезание на Фернандо, просто изумително! – възкликна Доменикали. – Вчера той каза, че ще подходи към надпреварата като към квалификация от 60 обиколки и остана верен на думата си: атакува от началото до финала и накрая единствен от първите 10 на грида бе по-напред от стартовата си позиция. Това второ място се дължи изцяло на неговия талант, агресивен подход, на факта, че никога не се отказва, а отборът полага максимални усилия да му даде достоен за него автомобил. Да, тръгваме си от Индия с по-голямо изоставане в класирането за шампионата при пилотите, но първите в подреждането не бива да са спокойни.

Самият Алонсо се надява новите компоненти за Абу Даби да донесат напредък на отбора. Той не губи надежда за шампионата, както и екипът му.

Фернандо се възползва максимално от първите обиколки, за да се справи с Макларън и да преследва Ред Бул. Извлякохме максимум от добрата си максимална скорост. Можехме да изберем стратегия с две спирания в бокса, но в течение на състезанието успяхме да се справим само с едно – добави Фрай. – Фелипе за съжаление не можа да натиска до последно, тъй като се наложи да пести гориво. Уикендът обаче бе положителен като цяло и за него, а и взе важни точки за конструкторския шампионат.

Маса отбеляза, че за него състезанието бе битка през всичките 60 тура. Той обясни, че още 20 обиколки след старта е разбрал за проблема с бензина:

– През половината дистанция не карах на максимум и ви уверявам, че не бе лесно, защото Кими бе много близо. Загубеното във втората петъчна сесия време ми коства скъпо, тъй като не успяхме да оптимизираме автомобила си.