Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари още няма да се фокусират изцяло върху колата за 2020...

Във Ферари още няма да се фокусират изцяло върху колата за 2020 г.

1843
0
Льоклер пред Фетел в Унгария
Льоклер пред Фетел в Унгария, снимка: Спас Генев

В екипа на Ферари още няма да се фокусират изцяло върху колата за 2020 г. Това заяви шефът на тима Матия Биното. След 12 кръга Скудерията няма победа в шампионата и на практика загуби шансове да се бори за титлите.

Въпреки това Биното заяви, че в тима имат поставени цели за сезона, които трябва да изпълнят. Освен това за 2020 г. няма сериозни промени в правилата и според него наученото за тазгодишната кола ще бъде от ползва на тима и за 2020 година.

„Дали трябва да се концентрираме изцяло върху колата за следващата година? Не мисля така, каза Биното. – Не само защото ще имаме същите правила през 2020 г., а и защото каквото и да направим тази година, ще ни бъде от полза за болида за следващата.

Има още много състезания тази година, а ние още нямаме победа. Имаме поставена цел и мисля, че трябва да направим каквото можем, за да завършим сезона по най-добрия начин.“

След лятната пауза предстоят състезанията за Гран при на Белгия и Гран при на Италия на Монца. Те на теория би трябвало да пасват много добре на болида на Ферари SF90. Той е с концепция за по-ниски нива на притискане и по-висока скорост на правите.