Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари остават оптимисти за представянето на SF-24

Във Ферари остават оптимисти за представянето на SF-24

2008
0
Ферари F1
снимка: Майкъл Потс

Във Ферари остават оптимисти за представянето на SF-24. Това заяви дългогодишният служител на Скудерията Марк Жене. Според испанеца, данните в симулатора карат всички в Маранело да имат известни очаквания по време на сезон 2024.

Жене разкри информация относно новата колата на Ферари. Вчера Скудерията обяви, че тя ще носи името SF-24. Италианците продължават традицията да използват буквите „SF“ върху болидите си през последните години. Изключение прави сезон 2022, когато болидът се казваше F1-75. Според Жене, в Маранело са много по-оптимистично настроени, отколкото преди една година

„Всичко, което можем да кажем, е това, което ни казва симулаторът, както и какви са усещанията на пилотите в симулатора“, сподели Жене.

„Все още трябва да изчакаме да видим автомобила на пистата, което ще стане на 13 февруари, а след това и на предсезонния тест в Бахрейн. Пистата е единственото нещо, което властва и отсъжда.“

Жене разкри, че сега усещанията са много различни в сравнение с преди година. Испанецът също така разкри, че във Ферари са е били притеснени от вероятното представяне, което е можело да се очаква от SF-23.

„Вярно е, че през този момент от миналата година вече не бяхме напълно убедени с автомобила на базата на това, което ни показваше симулаторът“, призна Жене.

Ферари започна сезона 2023 с увереност, че ще се бори за победи в състезанията и титли. Тези надежди обаче бяха  разбити на пух и прах още в самото начало на кампанията.

Миналия месец Фредерик Васьор заяви, че тазгодишният автомобил ще се различава на 95% от своя предшественик. Френският инженер застана начело на Ферари малко преди старта на миналия сезон. Васьор призна, че неговият принос в болида SF-23 е почти нулев

Най-вероятно новата кола ще продължи да използва конструкцията на предните бутащи и задните дърпащи пръти на окачването. Според съобщения в медиите, той е бил значително подобрен. По този начин трябва да се подобри аеродинамичното представяне на болида.

Съобщава се, че е променено и разположението на скоростната кутия, както и въвеждането на някои други новости. Въпреки всички тези промени Жене признава, че ще бъде много трудно да се елиминира съществуващата огромна от Ред Бул.

„Ред Бул имаше много голяма преднина миналата година. Те казват, че тазгодишният автомобил е много по-добър, така че очевидно са фаворити“, обясни испанецът.

„Малко е оптимистично да кажа, че ще се борим с тях за световния шампионат. Все пак е възможно да направим още една крачка напред и да можем да се борим по-упорито с тях на пистата“, завърши посланикът на Ферари.

По-рано днес Ферари обяви партньорство с Перони. Италианската пивоварна компания идва на мястото на Estrella Galicia. Испанците прекратиха взаимоотношенията с Ферари и се прехвърлиха в Макларън.

За да отпразнува партньорството и да покаже вкуса на предстоящите изживявания, Peroni Nastro Azzurro 0.0% ще пусне на пазара серия от лимитирани продукти, започвайки с Tifosi Nastro Azzurro 0.0%. Това е едно „нежно намигване“ към феновете на Скудерия Ферари.