Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари обяви името на новия си автомобил в F1

Ферари обяви името на новия си автомобил в F1

4113
0
Ферари SF-23
снимка, Ферари

Ферари обяви, че новият автомобил в F1 ще носи името SF-24. Скудерията продължава традицията да наименува колите си според съответния сезон, в който те се състезават. Ферари отново напомни, че SF-24 ще бъде официално представен на 13 февруари.

Ферари изживя една изключително трудна кампания през 2023 г. Италианският отбор не успя да оправдае високите очаквания, които си постави преди началото на миналогодишния сезон.

Най-сериозните проблеми на Ферари SF-23 бяха свързани с представянето в състезанията. Болидът на Скудерията отново износваше прекалено бързо гумите и страдаше от липса на постоянство. Колата на Ферари също така имаше сериозни проблеми с баланса и скоростта на вятъра, както и технически проблеми.

Ферари започна работата по новата кола още в средата на миналата година. Скудерията също така представи някои модернизации, които вероятно ще се използват в SF-24. Същевременно Карлос Сайнц донесе единственият успех за италианския тим за сезон 2023. Това се случи в Гран при на Сингапур. Състезанието в Марина Бей беше единственият случай, в който пилот на Ред Бул не заемаше най-високото стъпало на подиума.

В края на миналата година Ферари разкри, че ще представи новата си кола на 13 февруари. Според шефа на тима Фредерик Васьор, в болида ще има „95 % нови компоненти“. Очакванията са SF-24 да има сериозно ревизирано окачване и аеродинамика. Не се знае дали в Маранело ще последват напълно концепцията на Ред Бул

Днес стана ясно, че Ферари запазва буквите „SF“ в своето наименование. Те присъстват върху всяка една кола на италианския тим от 2015 г. насам. Изключение прави сезон 2022, когато бе използването наименованието „F1-75“ в чест на 75-годишния рожден ден на марката.

Преди броени дни Ферари обяви, че Шарл Льоклер остава част от тима поне още две години. Скудерията обаче отказа да обяви колко точно е дълго новото споразумение на 26-годишния състезател от Монако. В същото време се говори, че преговорите за новия договор на Карлос Сайнц са в известен застой.

В събота Ферари обяви, че присъединява към отбора си в F1 Оливър Беърман и Артур Льоклер. Младият британец стана официален резервен пилот на тима заедно с Антонио Джовинаци и Робърт Шварцман. Двамата съчетават тази роля с ангажиментите си в световния шампионат за издръжливост (WEC).

В същото време Артур Льоклер започна да изпълнява ролята на развоен пилот. Пилотът от Монако се присъединява към дългогодишните развойни пилоти на Ферари Антонио Фуоко и Давиде Ригон. По-малкият брат Льоклер също така ще кара автомобил Ферари 296 GT3 в италианския GT шампионат. В края на миналата седмица 23-годишният състезател направи първите си обиколки с болид от F1.