Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари работихме по 24 часа, за да сме подготвени за Мелбърн,...

Във Ферари работихме по 24 часа, за да сме подготвени за Мелбърн, заяви Фрай (видео)

92
0
Андреа Стела,Пат Фрай,Симоне Реста,Фернандо Алонсо

Екипът на Ферари е готов за новото предизвикателство във Формула 1 и значително по-сложната работа по тазгодишните коли.

Още по време на предсезонните тестове тази зима от Скудерията обясниха, че поправките на болидите отнемат с пъти повече време в сравнение с предходните години. Формата на екипа остана в голяма степен неизвестна и сега с интерес се очаква каква скорост ще покаже F14 T.

Всичко стана много сложно от механична гледна точка. Затова намирането на най-добрия начин да конструираме колата, да сменяме части, да я поправяме, да се подготвим максимално добре за Мелбърн бе огромна задача. Работихме по 24 часа в денонощие по време на тестовете, организирахме се в смени, за да сме сигурни, че болидът е готов. Веднъж стигнали до Мелбърн, ще имаме повече ограничения от правилата по отношение на това какво можем да вършим, както и за времето – сподели преди състезателния уикенд в Австралия инженерният директор на тима Пат Фрай.

Той отбеляза – като повечето си колеги, че издръжливостта ще е особено важна в първите надпревари от сезона. Отбеляза и допълнителните трудности, които трябва да се предвидят за състезанията:

В миналото издръжливостта на автомобилите от Формула 1 бе невероятна. Тази година обаче самата комплексност на колите я поставя под изпитание, особено в квалификацията и състезанието. В отделни надпревари ще има ограничения заради разхода на гориво и за тях ще трябва да открием оптималния вариант за пестене на бензин. Ще балансираме електрическата енергия и разхода, като нашата работа ще е да открием най-добрата комбинация за надпреварата.

Единственото, за което Ферари не се притесняват, отбелязват накрая от екипа, са пилотите: Алонсо и Райконен имат общо три световни титли и три победи в Мелбърн.