Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 „Във Ферари работят в страх. За нищо не се противоречи, защото са...

„Във Ферари работят в страх. За нищо не се противоречи, защото са уплашени да не си загубят работата“, твърди бивш F1 пилот

3479
0
Ферари SF-23 F1
снимка: Майкъл Потс

Хората във Ферари работят в страх да не бъдат уволнени, твърди бивш пилот от Формула 1. Марк Шурер, който има над 80 старта в Гран при, понастоящем е телевизионен експерт и участва в отразяването на шампионата в Германия и Австрия. Той каза пред немски медии, че в Маранело цари безпокойство. Информацията получил от свои източници в Скудерията, които не назова.

„Казвам ви, всички хора там работят в страх. Никой за нищо не противоречи, защото са уплашени да не си загубят работата. Инженери, които имат нужния ентусиазъм, се въздържат (от споделяне на идеи), защото се страхуват от освобождаване“, заяви Шурер

„Това се отнася основно за италианците в тима. За всеки от тях е чест да работи във Ферари и никой не иска да си застраши поста“, допълни бившият пилот.

Ситуацията във Ферари е обект на безброй анализи през целия сезон. В Скудерията се надяваха тази година да се борят в челото на колоната, но бързо стана ясно, че това няма да се случи. От отбора си тръгнаха доста хора. Фредерик Васьор, който пое ръководството в началото на 2023 г., търси нови попълнения. Дори да намери хора обаче, те няма как да отидат веднага в Маранело.

На фона на всичко това Марио Андрети заяви, че в Скудерията трябва да се върне бившият президент на компанията Лука ди Монтедземоло. Маркизът оглавяваше Ферари до септември 2014 г. След това начело бе Серджо Маркионе, а понастоящем е внукът на Джани Аниели Джон Елкан.

„Ферари трябва да върне Лука ди Монтедземоло, така мисля аз“, заяви живата легенда на автомобилния спорт

„Жал ми е за пилотите на тима. Тази ситуация не е по тяхна вина. Сигурен съм, че Шарл [Льоклер] е разочарован от случващото се в екипа. Аз съм разочарован от мениджмънта на Скудерията. Изключително съм обезсърчен. Но понастоящем на пилотите не се дава кола, с която да могат да побеждават“, допълни Андрети.