Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари са предпазливо оптимистични за Гран при на Китай

Във Ферари са предпазливо оптимистични за Гран при на Китай

32
0
Фелипе Маса

Предпазлив оптимизъм цари в екипа на Ферари преди Гран при на Китай, след като отборът демонстрира прилично темпо с всички типове гуми, използвани в надпреварите от шампионата до момента.

Предстои ни обаче още развитие, за да сме най-бързи в квалификациите и върху това се трудим особено упорито в момента – заяви техническият директор на Скудерията Пат Фрай. – Досега се концентрирахме върху дългите бягания, макар те да не са толкова дълги, колкото в предишни години – очакваме повече спирания по време на състезанието. Но не сме игнорирали квалификационното темпо. Сигурен съм, че повече неща ще се случат, когато натрупаме познания за автомобила ни и започнем да извличаме най-доброто от него. Ключът е в това да се постараем да придвижим програмата за развитие на колата по-бързо в сравнение с останалите екипи. Трябва да спазваме поне скоростта, с която работехме в този аспект през 2012 г., ако искаме да се представяме по-добре в съботите. Досега се справяхме и всъщност процесът на достигането на нови компоненти до колите е по-добър в сравнение с миналата година. Освен това корелацията на данните от аеротунела и писта е наред.

Според Фрай е твърде рано да се каже дали пистата в Китай ще пасне повече на Ферари F138 в сравнение с други трасета, тъй като има много различни и неизвестни фактори:

– Това например ще е първият уикенд този сезон, през който ще използваме гуми софт заедно с медиум. В края на уикенда ще имаме по-ясно картина какво е поведението им. В известна степен Шанхай ще е поредното състезание, в което всички ще учим. Поне досега темпото ни бе добро с използваните до момента смеси.

Фелипе Маса също смята, че тимът му е добре подготвен за предстоящата надпревара. Той изкара известно време във фабриката преди да замине за Китай.

– Ще имаме всички новости, на които се надявахме, за този старт. Надявам се те да подобрят скоростта ни на пистата. Шанхай е чудесно трасе с различни завои и бързи прави. Можем да очакваме доста високо износване на гумите – особено на предните. Целта ще е да се борим за колкото може повече точки, подиум, дори победа, защото просто трябва да си поставяш високи цели – заяви бразилецът.