Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари съжаляват за изпуснатия възможен подиум

Във Ферари съжаляват за изпуснатия възможен подиум

34
0
2013,Бахрейн,Фелипе Маса,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо вероятно би искал да забрави по-бързо състезанието в Бахрейн. Звездата на Ферари записа едва осмо място след като стартира от трета позиция. След едва няколко обиколки обаче всичко за него бе решено.

„Трябваше да вляза два пъти в бокса само за две обиколки“, обясни Алонсо след края на състезанието проблема си със системата DRS. „Така изпаднах от челната група.”

В този момент Алонсо се намираше на втора позиция, но след двете влизания вече бе извън топ 10 и освен това не можеше да използва DRS на правите.

„Без DRS изпреварванията са доста трудно и състезанието бе доста трудно за мен. За съжаление отново имахме малшанс, както и в Малайзия. В две от първите четири състезания имаме проблеми, но сезонът е дълъг и ще имаме възможност да наваксаме.“

„Все още не знаем, какво точно се случи с Фернандо“, обясни и Стефано Доменикали. „За съжаление отново имахме малшанс, обикновено нямаме подобни проблеми като тези, които ни засегнаха днес. Жалко е, защото темпото ни бе добро и качването на подиума щеше да е най-малкото, което можехме да постигнем.

Разбира се, че не можем да бъдем доволни след появяването на подобен проблем, но темпото ни е значително по-добро, отколкото бе през миналата година. Въпреки това тогава успяхме да спечелим повече точки. Без проблемите щеше да е добър ден за нас.

Фелипе също имаше проблеми. В първата обиколка той имаше контакт със Сутил, след който предното му крило бе повредено, после пък на два пъти имаше проблеми с гумите. Все още не знаем от какво бяха предизвикани те. Единият път проблем се появи в последния завой, другият на обратната права. Определено сме разочаровани от развитието на уикенда. Трябва да гледаме обаче напред и да направим всичко възможно подобни резултати да не се повтарят.“