Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари съжаляват, че не успяха да направят дълга серия със сухи...

Във Ферари съжаляват, че не успяха да направят дълга серия със сухи гуми

71
0
Фернандо Алонсо

Четвърто и пето време записаха състезателите на Ферари в петъчните свободни тренировки за Гран при на Унгария, като този път Фелипе Маса се класира пред Фернандо Алонсо.

Какво да кажа, обичаен петък, в чийто край е трудно да се разсъждава как ще преминат квалификацията и състезанието – заяви испанецът. – Подобни предположения стават още по-трудни, ако вали, както се случва през последните три състезателни уикенда. Заради дъжда днес всъщност не успяхме да изпробваме сухите гуми в дълга серия, но сутринта поне приключихме програмата за всичко, свързано с аеродинамичните подобрения. Сега инженерите трябва да анализират информацията. Тук квалификацията определено е по-важно, отколкото на други места. Затова е важно всеки детайл да се прегледа, за да сме възможно най-подготвени за утре.

Бразилецът сподели, че денят е бил добър за него и единствено дъждът го е притеснил, тъй като и той не можа да направи поредица от обиколки със сухите гуми.

Това обаче е всеобщ проблем – всички сме в една и съща ситуация. Поне сега имаме доста добра представа за гумите. Рано е да се преценява кой колко е бърз. Определено има коли със сериозна скорост, точно както бе на Хокенхайм. Но резултатите от първия ден трябва да се възприемат внимателно, тъй като пистата е мръсна и ситуацията се променя драстично до неделя – допълни Маса.