Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари смятат, че са открили корените на проблемите си от Сингапур

Във Ферари смятат, че са открили корените на проблемите си от Сингапур

53
0
Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

В тима на Ферари смятат, че са открили корените на проблемите си от Сингапур, заяви Фернандо Алонсо преди началото на уикенда за Гран при на Корея. Испанецът, който спечели първото издание на надпреварата през 2010 г., допълни, че в Скудерията разбират и защо вървяха толкова по-добре на Сузука, което би трябвало да помогне за по-гладко протичане на работата им на пистата Йонгам.

Надявам се всичко да е толкова добре, колкото беше в Япония, където подходихме агресивно и рискувахме със стратегията. Подиум тук е възможен, ако извлечем максимума от колата и всичко е наред. Не мога обаче да ви кажа точно какво не беше наред преди един старт – каза още той.

На задължителния въпрос за целите до края на сезона Алонсо даде редовния си отговор: той и Ферари преследват поне още една победа в следващите надпревари, въпреки че Ред Бул са фаворити, а Макларън – много силни в настоящия момент; неговата позиция в генералното класиране не е от толкова голямо значение, тъй като второ-трето място не са особено важни, затова всички в екипа са съсредоточени върху втората позиция в конструкторския шампионат.

Що се отнася до вероятността Себастиан Фетел да отиде някой ден във Ферари, тиражирана от няколко дни в различни вариант, то Фернандо бе категоричен:

Аз съм напълно щастлив със съекипника си. Помагаме си един на друг, а и научих много от Фелипе [Маса] през последните две години. Имам дългосрочен договор и не знам кой ще е в отбора по-нататък, но който и да е, ще работим заедно, за печелим с Ферари.