Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари все още няма промяна, заяви Алонсо

Във Ферари все още няма промяна, заяви Алонсо

28
0
Фернандо Алонсо

Във Ферари все още няма промяна, след като начело на отбора във Формула 1 застана Марко Матиачи, заяви Фернандо Алонсо.

Испанецът каза преди първата поява на Матиачи – в Китай, че на новия шеф трябва да се даде време. Месец по-късно той коментира, че в екипа няма видима промяна и повтори, че началникът трябва да придобие опит.

На този въпрос (има ли някаква промяна във Ферари – б.а.) отговарях и в Барселона. Не мисля, че нещо ще се случи скоро. Той още учи каква е ситуацията, какво е Формула 1 и средата в спорта, как протича един уикенд. Отделно във фабриката има много неща за разбиране. Необходимо е да натрупа някакъв опит преди да взима решения, с каквито в момента няма да се заеме. Пилотите, инженерите и механиците идваме на пистата, провеждаме си същите срещи в същите часове, тренировките ни са по същото време и за нас няма голяма промяна. Както е като ходя в Маранело, за да работя, да отиде на определени срещи, да карам на симулатора. Всичко това е същото в сравнение с миналия месец, но както казах, може би не се очаква каквато и да е промяна в рамките на толкова време, защото той няма опита – обясни Алонсо.

Фернандо се надява да се чувства удобно в болида си през уикенда в Монако. Той сподели, че според него в F14 T понастоящем има повече от един проблем.

Мисля, че има въпросителна относно представянето на всички екипи. Колите са сложни за управление, а идваме на специално трасе с уникална конфигурация и някои рискови точки. Да видим кой ще адаптира болида си по-добре. Както съм казвал неведнъж, на нормална писта новостите могат да донесат 0,2-0,3 секунид, но в Монако това не е точно така. Може да намериш 0,5, дори 0,7 сек, ако си достатъчно уверен в автомобила – допълни Алонсо.