Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Форс Индия се надяват рискът с гумите да си струва

Във Форс Индия се надяват рискът с гумите да си струва

66
0
Пол ди Реста,Форс Индия

Отзиви от Форс Индия и Торо Росо за представянето в квалификацията за Гран при на Испания.

Пол ди Реста (16):

Стартовите ни позиции не представят точно нашето темпо от началото на уикенда. Много рано взехме решението да запазим гуми за състезанието, което ни дава по-голяма свобода в избора на стратегията. Сега имам два допълнителни комплекта меки и един комплект твърди гуми. На хартия това изглежда разумно решение, така че се надяваме да сработи. Важно е как ще използваме типовете гуми, защото те са много различни в представянето си по време на състезание.

Адриан Сутил (17):

Тази сутрин се върнахме към нашия стар и познат аеродинамичен пакет, защото нямахме достатъчно време да разберем как функционират всички нови части, с които дойдохме в Испания. Квалификацията не е толкова важна, колкото досега, а стратегията е много по-голям фактор за крайния резултат в едно състезание. Затова запазихме меките си гуми за неделя.

Себастиен Буеми (11):

Много се радвам за 11-ото място. Изпреварихме пилотите на Заубер и Форс Индия. С оглед на това и планираните нови части за следващото състезание, пред нас има добри изгледи за Монако. Да си 11-и дори е по-добре от това да си 10-и, защото сега съм от чистата страна на пистата и запазих един допълнителен комплект меки гуми, така че нещата за неделя изглеждат добре.

Хайме Алгерсуари (13):

Болидът се държи добре в бързите участъци от пистата, но не така стоят нещата в по-бавните. Доволен съм от позициите ни със Буеми и можем да се надяваме на конкурентно състезание. Очакваме стратегия с три спирания, защото новите гуми на Пирели са по-твърди от старите. Искам да направя добро състезание пред родната си публика.