Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Върджин се надяват на безпроблемен уикенд

Във Върджин се надяват на безпроблемен уикенд

54
0

Проблеми в нискоскоростните завои имаха състезателите на Върджин Тимо Глок и Лукас ди Граси със своите VR-01, които са със значителни промени за уикенда в Китай.

– Поне имаме много данни, които да прегледаме тази вечер, но съм оптимист, че уикендът може да е наистина добър за нас. Трябва да видим какво научихме днес, за да сме сигурни, че вървим в правилната посока. Като цяло успяхме да постигнем сериозен прогрес в рамките на тренировките – заяви Глок.

Бразилският му колега бе доволен, че направи 55 обиколки – почти цяла състезателна дистанция, а това бе основната му цел за деня.

– Както и някои други екипи, станахме жертва на сериозната неравност в първи завой. Бяхме прекалено смели по отношение състезателната височина на шасито в началото и резултатът бе удар на предното крило в асфалта, след което трябваше да го сменим – разясни допълнително техническият шеф Ник Уирт. – Останалата част от деня бе безпроблемна. Подобряващата се издръжливост на болидите ни позволи да проведем редица проби, каквито нямахме възможност да правим преди.