Начало BG спорт Въжаров, Влъчков, Симеонов, Патенов и Станев най-бързи в квалификациите на Писта София

Въжаров, Влъчков, Симеонов, Патенов и Станев най-бързи в квалификациите на Писта София

698
0
Васко Въжаров
Васко Въжаров

Васко Въжаров, Иван Влъчков, Симеон Симеонов, Огнян Патенов и Венислав Станев бяха най-бързи в своите класове в днешните квалификации на Писта София, 3-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Надпреварата се провежда за първи път от 10 години, като сега е на пътния възел около стадион Георги Аспарухов.

Въжаров със своя Опел Астра постигна най-добро време във висшата серия Макси, като записа 53.581 сек в първата тренировка. Пилотът на Грийн Фокс обаче получи повреда в колата и не участва във втората. Той най-вероятно няма да стартира и утре в състезанието.

Константин Маршавелов
Константин Маршавелов, снимка: Lap.bg

Второ време записа шампионът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 във втората сесия – 53.772 сек. Също в нея най-добрия си резултат даде Пламен Камбуров с Мицубиши Лансър Ево 9. Пилотът на Автотранс постигна 54.149 сек и това му отреди 3-а позиция. Той заяви, че още търси оптималните настройки и утре ще се бори за победата.

Четвърти е Румен Киров със Субару Импреса, следван от Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9. Пилотът на Автоцар Рали Сервиз даде най-добро време от всички във втората тренировка – 53.020 сек. Но по-късно стана ясно, че в доклад на съдията в бокса се казва, че панагюрецът е напуснал бокса без да спре и изчака разрешение за старт. Така той набра много по-висока скорост на старт-финалната права.

Затова спортните комисари решиха да не зачетат това време, както и всички негови резултати от втората сесия. Така Царски остана с най-доброто си време от първата – 55.931 сек.

В серия Туринг най-бърз беше Иван Влъчков с Хонда Сивик. Влъчков, който се състезава за екипа на Дамасцена Алба, беше най-бърз и в двете квалификации днес. Още в първата той слезе под 1 минута за обиколка, а във втората записа 57.918 сек.

Иван Влъчков
Иван Влъчков, снимка: Курти Куртев

Втори на близо 1 секунда остана Стоил Неков с Хонда Сивик, а 3-и Кольо Карастоянов (Хонда Сивик) също от екипа на Дамасцена Алба. Последният подобри значително времето си във втората квалификация.

Влъчков участва и в Свободния клас с автомобила Sin Car R1 на Росен Даскалов. Последният е организатор на състезанието. И тук Иван беше най-бърз с време 58.904 сек.

В серия Спорт най-добре време постигна шампионът Симеон Симеонов с Хонда Сивик. Пилотът на АСК Стара Загора стори това във втората квалификация. Само на 0.079 сек след него остана съотборникът му Деян Куманов също с Хонда Сивик. Топ 3 допълни Александър Димитров със същия автомобил. Проблеми с двигателя имаше Кристиян Христов (Хонда Сивик), който остана 5-и.

Симеон Симеонов
Симеон Симеонов, снимка: Курти Куртев

За Купа Лада оспорвана битка проведоха Огнян Патенов (Русе Кар) и Иван Лишев (Диамо), и двамата с Лада 2101. В първата сесия Лишев бе по-бърз с време 1:04.358 мин. Но във втората Патенов свали до 1:04.032 мин. Трети остана Петър Петров с Лада 2105.

В Купа Енеос, където всички карат с автомобили Ауди А4, убедително първата позиция взе Венислав Станев. Той бе най-бърз и в 2-те квалификация, като изпревари втория Антоний Тонев с 2 секунди. Трети ще потегли Васил Александров.

снимка: Lap.bg