Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Важни точки за Шевролет в Пау

Важни точки за Шевролет в Пау

68
0

Първото улично състезание за тази година от Световния шампионат за туристически автомобили донесе доста точки на тима на Шевролет. Никола Ларини завърши втори във втората надпревара, докато Роб Хъф завърши съответно четвърти и пети.Алън Меню завърши на 10 място в първото състезание, след като бе ударен. За негово нещастие, във второто състезание катастрофира.

В първото състезание условията бяха добри, но бе показан червен флаг още в първата обиколка,след като Алекс Занарди се удари в Меню. След това надпреварата бе рестартирана при кола за сигурност.

Няколко минути преди началото на второто състезание внезапно се появи гръмотевична буря, което накара организаторите да стартират надпреварата зад кола за сигурност.

След състезанието Ларини сподели, че е имал добър старт в първата надпревара, но не е успял да се ориентира максимално добре при рестартирането след колата за сигурност. Затова и предпочел да запази позицията си, знаейки, че при второто състезание ще може да стартира от първа редица.

„Времето беше толкова лошо, че и второто състезание започна при кола за сигурност. Затова и ми оставаше само да се опитвам да поставя Анди под напрежение с надеждата, че може да сбърка, но той не го направи. Така или иначе на това трасе е трудно изпреварването, а в дъжда – съответно става още по-трудно. Въпреки всичко второ място след слабия резултат във Валенсия определено е добро за самочувствието ми” – допълни Ларини.

Хъф имаше битка с Габриеле Таркини в първото състезание, но накрая успя да се пребори с него за четвъртото място. След това при излелия се дъжд във втората надпревара за състезателят на Шевролет не остана нищо друго, освен да запази позицията си.