Начало Автомобили Възможно е Мицубиши Лансер Ево и Субару WRX STI да получат дизелови...

Възможно е Мицубиши Лансер Ево и Субару WRX STI да получат дизелови двигатели

531
0

Появиха се слухове, че и Митсубиши, и Субару обмислят внедряването на дизелови двигатели в своите спортни модели Лансер Ево и Импреза WRX STI.

Според изданието Autocar Митсубиши дори обмислят вариант турбо-моделът им да се прави само като хибрид или дори още по-лошо – само като дизелов хибрид.

Вариантът с дизеловия двигател обаче със сигурност ще попречи на марката да продължи да лансира модела в ралитата, а и в Япония и САЩ, където той се продава изключително добре, дизеловото гориво не е толкова широко разпространено.

При Субару пък вариантът е просто за добавяне на дизелова версия в гамата на Импреза WRX STI, като е възможно под капака му да има отново двулитров турбо-двигател.

Някои слухове твърдят, че е възможно също и Субару да решат да заменят досегашния бензинов двулитров двигател, който внедряват в модела, с 1,5-литров, но това, също както и при варианта с Митсубиши, би им попречило да пускат модела в състезанията, в които участва в момента.

Всичко това обаче за момента са слухове, но е факт, че и двете марки търсят вариант за намаляване на СО2 емисиите, изхвърляни от техните спортни модели.