Начало Други Възраждат Писта Стара Загора

Възраждат Писта Стара Загора

54
0

В края на следващата седмица на 13 и 14 юни ще се проведе автомобилното състезание на затворен маршрут „Писта Стара Загора”, което ще бъде трети кръг от националния шампионат. За последно надпреварата се проведе през 2008 г. и беше обявена за най-добра за сезона. Пилотите ще бъдат разделени в три групи – серия „Спорт“, серия „Тунинг“ и серия „Макси“. Потвърдили участие до момента са 50 екипа, а крайната дата за записване на отборите е 8 юни. Сред тях са Илия Царски, Румен Дунев, Константин Маршевелов, Ангел Григорчев и други, които ще изминат трасе от 2,8 км на източния пътен възел на входа на града.

„Възстановяването на „Писта Стара Загора“ е дългоочаквано събитие за всички любители на рали състезанията и е факт благодарение на подкрепата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров”, каза  председателят на АСК „Стара Загора“ Илия Бояджиев. – Пряко с организацията се занимават АСК „Стара Загора“ и Българската федерация по автомобилен спорт. Освен, че ще възродим състезанието, то е и с нов формат, който предполага повече интерес както за състезателите, така и за публиката. 

В първия манш на всяка серия автомобилите ще се подреждат за старт според постигнатите резултати от тренировката , като участникът с най-добро постижение заема първа позиция и т.н. Във втория манш на всяка серия автомобилите ще се подреждат за старт според постигнатите резултати от тренировката, но първите пет ще стартират в обратен ред (първият стартира от 5-та позиция, вторият от 4-та и т.н.).

Организаторите подчертават мерките за сигурност, които са предприети, за да се избегнат възможни инциденти по време на събитието. Изготвен е специален план, който е в съответствие с изискванията на БФАС, както и с международните организации.

Зоните за зрители ще бъдат обозначени с ленти, както и постоянно контролирани от компетентен персонал. Апелират се всички, които ще бъдат част от „Писта Стара Загора“, да се съобразяват с установения ред и да се вслушват в инструкциите на специалистите.

„Писта Стара Загора“ подкрепя инициативата, в памет на малкия Паоло от Стара Загора, както и на всички загинали при автомобилни инциденти – „Аз съм бъдещето! Пази ме!“. Организаторите призовават привържениците на високите скорости да бъдат внимателни и напомнят, че пътищата не са рали писти.