Начало Автомобили Възраждат уникалната летяща чиния

Възраждат уникалната летяща чиния

131
0
Alfa Romeo,Disco Volante,женева

Италианската дизайнерско ателие Carrozzeria Touring Superleggera ще представи в Женева носталгичен концепт с името Disco Volante. Автомобилът ще е съвременна интерпретация на едноименния спортен модел от 1952 г.
Оригиналната кола (в превод Летяща чиния) Alfa Romeo С52 Disco Volante е създадена от същото миланско ателие на базата на Alfa Romeo 1900 и е произведено в много ограничена серия от само 4 екземпляра (едно купе и три кабриолета). Автомобилът впечатлява не само с оригиналния си външен вид, но и с изключително ниския си коефициент на въздушно съпротивление (Сх-0,25).
След 60 години от появата на Disco Volante, студията възражда концепта в осъвременен оригинален външен вид, но вече изработен от най-съвременни материали като карбон и алуминиеви сплави. За задвижване ще се използва отново агрегат на Alfa Romeo, този път от супер спортния модел 8С Competizione – 4,7-литров V8 с мощност 450 к.с. Скоростната кутия ще е автоматична MTA с възможност за ръчна смяна на предавките от планки на волана.
Дали съвременната Летяща чиния ще тръгне в серия все още не е ясно.