Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Възстановяването на заразения служител на Макларън върви добре

Възстановяването на заразения служител на Макларън върви добре

895
0
Макларън 2020
снимка: Макларън

Възстановяването на заразения служител на Макларън върви добре. Това обяви изпълнителният директор на тима Зак Браун.

В четвъртък той бе диагностициран с COVID-19, след което екипът от Уокинг се оттегли от Гран при на Австралия. В крайна сметка след отказа на повечето отбори да участват, състезанието беше отменено.

„Щастлив съм да съобщя, че нашият член, заразен с вируса, се възстановява добре, каза Браун. – Симптомите му изчезнаха. Другите ни служители, които бяха поставени под карантина, са в добро състояние. Благодарим на всички хора около нас за подкрепата.“

Служителят, за който се смята, че е от отговарящите за зареждането на колите с гориво, и другите 14 човека от тима, които са били в контакт с него, остават в Мелбърн, докато изтече двуседмичната им карантина. В тяхна помощ и подкрепа са останали още няколко служители на Макларън, включително състезателният директор Андреа Стела.

„Това бе най-трудното решение (за оттеглянето на тима), което трябваше да взема, обясни Зак Браун. – Но с Андреас Зайдъл бяхме на едно мнение, че ако имаме заразен човек, това ще е единствената ни възможност.

Сега фокусът ни е върху диалога с другите отбори, F1 и ФИА относно календара за 2020 г.“

А положението с календара остава все така неясно. След отмяната на първите 4 кръга в Австралия, Бахрейн, Виетнам и Китай, под въпрос е и провеждането на състезанията в Нидерландия (3 май) и Испания (10 май).

Шефовете на F1 и ФИА заявиха, че очакват сезонът да започне в края на май. За тогава е предвидена Гран при на Монако. Според последните информации състезанието в Княжеството също е застрашено.

Правителството взе решение да затвори всички обществени места, които „не са от съществено значение“ след 3-ия случай на коронавирус в Монако. Сред тях са ресторанти, казина, кафенета, театри, кина и нощни клубове.