Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вече е по-вероятно да загубя титлата, призна Хамилтън

Вече е по-вероятно да загубя титлата, призна Хамилтън

38
0

Шампионът Люис Хамилтън призна след Гран при на Мекиско, че е по-вероятно да загуби титлата при пилотите във Формула 1 този сезон. Британският пилот на Мерцедес изостава с 19 точки след своя съотборник Нико Розберг два кръга преди края на сезона.

И на Нико му трябват едно 2-о и едно 3-о място в оставащите 2 състезания, за да вземе короната. А при победа в следващия кръг в Бразилия Розберг ще си осигури титлата, независимо от класирането на Люис.

„Не съм фокусиран върху шампионата. Съсредоточен съм само върху това да спечеля оставащите две състезания и да се представя по най-силния начин“, заяви Хамилтън, който загуби доста точки този сезон заради технически проблеми.

На въпрос дали е подготвен да загуби титлата, Хамилтън отговори: „Загубих през 2007 г. и знам, че сега не би било така болезнено, както беше тогава. Губил съм в много състезания и шампионати по време на моята кариера. В момента има по-голям шанс да загубя в сравнение с това да спечеля. Животът ще продължи, каквото и да се случи.“