Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вендлингер сваля шапка на Ред Бул

Вендлингер сваля шапка на Ред Бул

59
0
Абу Даби,Марк Уебър,Ред Бул

След Гран при на САЩ, Ред Бул вече е шампион при конструкторите за трета поредна година. Екипът, който бе закупен в края на 2004 г. от Ягуар, вече натрупа 34 победи и е сериозен повод за гордост в Австрия. Бившият пилот на Заубер във Формула 1, Карл Вендлингер, не прави изключение.

„Това, което постигна отбора е невероятно“, заяви австриецът пред Servus TV. „Ако някой преди десет години бе заявил, че австрийски отбор ще стане три пъти подред шампион във Формула 1… Със сигурност щяха да го обявят за ненормален. Сега обаче всичко това е реалност и то благодарение на Ред Бул.“

Екипът на Кристиян Хорнер се подготвя усилено за финала в Сао Пауло. За трета поредна година екипът ще носи на дефлекторите на болидите си логото на латиноамериканското поделение на телевизия Sky. То ще присъства и на екипите на двамата пилоти и тим шефът Кристиян Хорнер.

„Много се радваме, че за трета поредна година ще си партнираме с Ред Бул“, заяви Луиш Едуардо Баптища да Роча, директор на Sky Бразилия. „Надявам се да постигнем един добър резултат.“

И в двете предишни години в това състезание Ред Бул постигнаха двойни победи. През 2010 г. Фетел наделя, а през следващата Марк Уебър успя да спечели.

 

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter