Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Венецуелският конгрес разследва договора на Уилямс с държавната петролна компания

Венецуелският конгрес разследва договора на Уилямс с държавната петролна компания

34
0
Пастор Малдонадо,Уилямс

Венецуелският конгрес разследва спонсорския договор на Уилямс с държавната петролна компания, става ясно от писмо на местен политик до централата на екипа.

Карлос Рамос е изпратил писмо до отбора, в което иска копие от оригиналния контракт между двете страни. Документът трябвало да се разгледа по време на разследване, организирано от конгреса на държавата, по повод средствата, отделяни за екипа от Гран при.

Както може би знаете, според венецуелското законодателство разходи с подобен размер трябва да бъдат одобрени от конгреса. Може би също така ви е известно, че конгресът не е одобрявал спонсорски договор между Уилямс F1 и PDVSA – пише още в писмото си Рамос.

Освен контракта той желае да получи количеството финанси, преведено до момента на отбора от петролната компания, както и доказателства за съответните плащания (счетоводни документи).

От тима отказаха да направят коментар по въпроса. Според непотвърдена информация договорът, който осигури титулярно място на Пастор Малдонадо, възлиза на между 20 и 30 милиона паунда на година. Пилотът не се притеснява за мястото си в тима за 2012 г. за разлика от съотборника си Рубенс Барикело, с чийто кокпит се свързват кажи-речи всички свободни състезатели във Формула 1.