Начало Formula E News Верлайн с убедителен полпозишън в Мексико

Верлайн с убедителен полпозишън в Мексико

255
0

Паскал Верлайн от екипа на Mahindra записа убедителен полпозишън за еПри на Мексико, 4-и кръг от шампионата на Формула Е. Бившият пилот от F1 направи страхотна обиколка в Суперпола и изпревари един от най-опитните и именити пилоти в сериите Лукас ди Граси от Audi Sport с 0.3 сек. Трети остана Фелипе Маса от Venturi.

Лидерът в първенството Сам Бърд от Virgin Racing получи повреда в колата и не направи бърза обиколка в квалификационните групи. Шампионът Жан-Ерик Верн от Techeetah бе по-бавен с 0.2 сек от най-бързия в групите Оливър Роулънд от Nissan e.dams остана извън Суперпола – 8-и.

За Суперпола се класираха все пилоти, свързани с Формула 1 – Роуланд, Верлайн, Маса, Ди Граси, Буеми и Да Коща. Във финалната част първи обиколка направи Да Коща и слезе под 1 минута. След него беше Буеми, който изостана на 0.130 сек.

Ди Граси беше по-бърз с 0.166 сек от Антонио. Маса бе само на 42 хилядни от бразилеца. Верлайн обаче подобри времето на Лукас с цели 0.3 сек. Роуланд бе последен на пистата, но допусна грешка в 3-ия сектор и остана 4-и, зад Ди Граси и Маса.

Състезанието е тази вечер от 00:00 часа българско време и може да бъде наблюдавано пряко по Евроспорт.